"Godt samarbeid mellom Oslo samiske skole og Sørsamisk kunnskapspark"

26.01.2024


Yngvild Føyn Odden, Avdelingsleder på Oslo samiske skole

I flere år har vi på Oslo samiske skole hatt et godt samarbeid med Sørsamisk Kunnskapspark.

Selv underviser vi bare i nordsamisk, så alle elevene i Oslo som har opplæring i sørsamisk eller lulesamisk, får det som fjernundervisning fra Sørsamisk Kunnskapspark. Vi har tidvis også elever som får undervisning i nordsamisk fra Hattfjelldal. Dette gjelder særlig videregående-elever. Flere ganger har Sørsamisk Kunnskapspark kunnet tilby fjernundervisning når vi har strevet med å finne tilbyder til våre elever.

Avdelingsleder og en av lærerne på Oslo samiske skole har fått være med på spennende fagdager i Hattfjelldal, og blitt kjent med mange av de dyktige ansatte på skolen. Det å ha vært på skolen og blitt bedre kjent med tilbudet der, er trygt når vi sender elever på hospitering.

Og at elevene våre stortrives der, er vi ikke i tvil om!

Vi får rapporter og bilder fra glade skolebarn når de kommer hjem fra ukesopphold i Hattfjelldal. Fulle av nye opplevelser, sterke vennskapsbånd og et stadig økende samisk ordforråd, kan de fortsette med fjernundervisning på sin egen nærskole. Og sammen kan de glede seg til neste gang de skal møtes fysisk i Hattfjelldal.

Godt samarbeid mellom Oslo samiske skole og Sørsamisk kunnskapspark

Da Oslo samiske skole hadde offisiell åpning i 2022, invitert vi alle nærskoleklassene til våre samiskelever til samiskdag på Oslo samiske skole. Her var det konsert og stasjonerundervisning. Lærere fra Sørsamisk Kunnskapspark kom til Oslo og bidro med et flott pedagogisk opplegg om livet i lavvo. Dette syntes Oslo-elevene at var veldig spennende og lærerikt.

Vår opplevelse av Sørsamisk Kunnskapspark er god struktur, høy kvalitet på tilbudet og hjertevarme i alt de gjør.

Vi på Oslo samiske skole er så takknemlige for at det er knyttet så solide bånd mellom de to opplæringsinstitusjonene, og ser frem til videre godt og spennende samarbeid framover.