Work-shops


De ulike workshoppene tilpasses både til alder og den tiden vi har til rådighet.
Workshopene kan gjennomføres som et leirskoleopphold på internatet i Hattfjelldal.
Alle workshoppene har rot i fagfornyelsen, og kan gjennomføres på internatskolen i Hattfjelldal.
Det er også mulig å invitere oss på besøk gjennom DKS.
Ta kontakt for et tilbud.

Kåteskikk

Elevene blir tatt med i livet i kåta. Her lærer vi skikk og bruk, og hvordan en familie levde sammen.

Mat

Mat er kultur. Vi baker eller koker samisk mat tilpasset din gruppe, avsluttes gjerne med et måltid rundt bålet og man kan ta med en smakebit hjem.

Utekino i skogen

Under åpen himmel i mørket ser vi en samisk film. Vi har forberedelser i forkant og en felles refleksjon i etterkant. Vi koser oss med noe varmt i koppen.

Sanserom

Sanserommet er utformet som et samisk landskap. Her fortelles det historier, formidles kultur og tradisjoner. I sanserommet får du se, leke eller delta i rollespill.

Doudji

Håndverk er viktig del av samisk tradisjon. Hva som skal lages avtales på forhånd, men smykker og nøkkelringer er populært blant de minst.

Joik

Våre joikere tar deltakerne med i joikens historie og rolle i den samiske kulturen. Vi joiker sammen med den stemmen vi har.

Sangleker

Samiske leker og sanger, eller kjente leker og sanger på samisk. Vi leker og synger inn språket mens vi har det gøy.

Tur

Vi tar en tur (gjerne med overnatting) ut i et samisk landskap. Vi lærer å høste av naturen, overlevelse og samles rundt leirbålet på kvelden til tradisjonell mat og historier.

Lassokasting

Vi lærer hvordan man kasser lasso, og om lassoens rolle. Vi øver oss på oppsatte reinhorn, og har en konkurranse til slutt.